Medical Innovation Solutions

Вашиот партнер за решенија по системот „клуч на рака“.

Прв ексклузивен медицински дистрибутер за цела Југоисточна Европа за проекти, капитална опрема и потрошни материјали.

M.I.S има можности и поседува капацитети да спроведе и испорача комплексни проекти по системот „клуч на рака“, како и потрошен материјал за оперативни сали, одделенијата Радиологија, единиците Интензивна нега (ICU) како и Централно одделение за

стерилизација (CSSD).

Издвоени производи

Операциони сали

Контрола на инфекции

Дијагностика

Meдицински роботи

Новости

CMR Surgical – прв VR симулатор за обука на светот

CMR Surgical – прв VR симулатор за обука на светот

Торакалниот хирург Лукач Вереш спроведува обука со VTVR   Versius е првиот хируршки роботски систем за меко ткиво кој содржи симулатор за виртуелна реалност во очила (headset) како дел од својата програма за обука базирана на метрика. Хирурзите сега можат да ги...

read more
CSSD на ОБ Бор

CSSD на ОБ Бор

Во текот на последниот месец од годината во OБ Бор, во Оперативниот блок за ортопедија со трауматологија беше вграден TBT медицински стерилизатор на пареа модел Plusteam 6STU, со волумен од 450L и единечна лизгачка автоматска врата. Покрај оваа нова инсталација, во...

read more
NHS CMR мислење

NHS CMR мислење

„Хирурзите во мојата болница, и низ целата земја, молат за роботи”. Во „East and North Hertfordshire NHS Trust“, употребата на роботска хирургија во гинекологијата во просек ја намали должината на престојот за два дена по пациент. Во урологијата, пост-хируршката...

read more

Партнери

Нашето портфолио се состои од иновативни производи и решенија од водечки производители и снабдувачи на медицинска опрема. Заедно, овие производи создаваат совршен склад што ќе ги задоволи сите ваши потреби и ќе ги надмине очекувањата во оперативните сали, Единицата за интензивна нега (ICU), Централно одделение за стерилизација (CSSD), одделот Радиологија и одделот ИТ.

Потребни Ви се повеќе информации?

Контактирајте нѐ слободно

Потребни Ви се повеќе информации?

Контактирајте нѐ слободно

Kole Nedelkovski 16/1-4, Skopje

Република Северна Македонија