CMR Surgical – прв VR симулатор за обука на светот

CMR Surgical – прв VR симулатор за обука на светот

Торакалниот хирург Лукач Вереш спроведува обука со VTVR   Versius е првиот хируршки роботски систем за меко ткиво кој содржи симулатор за виртуелна реалност во очила (headset) како дел од својата програма за обука базирана на метрика. Хирурзите сега можат да ги...
CSSD на ОБ Бор

CSSD на ОБ Бор

За време на последниот месец во годината во „OБ Бор“ во оперативниот блок за ортопедија со трауматологија вграден е еден парен TBT медицински стерилизатор модел Plusteam 6STU, волумен 450L со единечна лизгачка автоматска врата. Покрај оваа нова инсталација, во...
NHS CMR мислење

NHS CMR мислење

„Хирурзите во мојата болница, и низ целата земја, молат за роботи”. Во „East and North Hertfordshire NHS Trust“, употребата на роботска хирургија во гинекологијата во просек ја намали должината на престојот за два дена по пациент. Во урологијата, пост-хируршката...
KBC Osijek BHS RoboticScope

KBC Osijek BHS RoboticScope

Нашата најнова инсталација #RoboticScope од компанијата BHS Technologies во Хрватска. Сите придобивки што ги наведе болницата: – Најсовремена опрема за подобра грижа за пациентите и подобрување на нивните медицински процедури. – Револуционерни промени кај...
Поставување на 33 светла во оперативните сали

Поставување на 33 светла во оперативните сали

Инсталацијата започна во КБЦ Загреб во Хрватска: Само една недела по потпишувањето на договорот, веќе ја завршивме првата комбинација на светла за операција и со задоволство можеме да објавиме дека хирурзите ја користат од рано наутро. Нашиот тим изврши и мерења за...