ЗА НАС

MIS е првиот ексклузивен медицински дистрибутер за цела Југоисточна Европа, за проекти, капитална опрема и потрошни материјали, со подружници во Северна Македонија, Хрватска (Словенија), Босна и Херцеговина и Црна Гора. Во Романија имаме сестринска компанија, а во Бугарија, Грција и Унгарија работиме со наши дистрибутери.

MIS е ексклузивен дистрибутер за технологиите BHS за цела Централна и Источна Европа.

 • Раководството на тимот MIS има вкупно 20 години искуство во здравствениот сектор,
  со досегашните позиции: генерален директор и директор за продажба на Групацијата „Maquet and Getinge“ за 14 земји, водечки позиции во фармацевтската индустрија, сениорски позиции во водечки светски компании.

 

 • Портфолиото на MIS се состои од производи и услуги од реномирани производители на медицинска опрема. Производите од портфолиото создаваат склад што ќе ги надмине сите Ваши очекувања во болничките сектори како што се:
    • Oперативни сали
    • Единици за интензивна нега
    • Радиологијa
    • Централни одделенија за стерилизација
    • Иновативни хируршки алатки и уреди
    • ИТ решениja
    • Потрошни материјали, оддели Трауматологија и Неврохирургија